Wenger ble grunnlagt i Delemont, Sveits i den berømte Jura-regionen. Wenger er et gammelt firma med over 120 års historie. Deres eventyrlige suksess har vært basert på selskapet lidenskap for innovasjon, presisjon og utsøkt håndverk. Wenger har i over 120 år levert den kjente og originale Swiss Army lommekniven til den sveitsiske hæren. I tillegg har Wenger et stort utvalg av andre høy-kvalitets produkter, Swiss Made klokker, reiseutstyr, pc-vesker, lightere og mer. Wengers topp kvalitet  markedsføringsprodukter er basert på 120 års erfaring med å utvikle, produsere og selge merkeprodukter «Made in Switzerland». Wengers merkeprodukter er synonymt med kvalitet og multifunksjonalitet.

Caran d‘Ache er den eneste produsenten av skriveinstrumenter i Sveits som har sin fabrikk i Geneve. Selskapet ligger  i den delen av Sveits som er kjent for sin klokke og smykkeproduksjon og er bygget på de samme prinsipper og symboler. De er i dag anerkjent for sin overlegne kvalitet og eksepsjonelle ekspertise. De har blitt et symbol på innovasjon, tradisjon og uavhengighet i over nesten 100 år med sitt eksklusive „Swiss Made“ merke som må oppfylles ved å møte strenge kvalitetsstandarder. Selskapet representerer høy-teknologi, presisjon, pålitlighet og en lidenskap for det perfekte i tillegg til elegansen og design som forbindes med sveitsiske produkter. Produktutvalget representeres ved 3 linjer: Fine Art, Office Line og Writing Instruments.
 
Victorinox‘ historie begynte allerede i 1884. Karl Elsener åpnet et verksted som lagde kniver for å levere lommekniver til soldatene i den sveitsiske hæren. Han hadde en revolusjonær tanke i hodet. Han ville lage en kompakt og solid kniv med mange forskjellige funksjoner integrert i en kniv. Hva han kom opp med ble en legende: Den originale Swiss Army lommekniven.
Gjennom årene som har gått siden den gang har både kundene og teknologien forandret seg. Den berømte Swiss Army lommekniven har utviklet seg ved å møte disse forandringene, men allikevel ikke forlatt hoved ideen. Dette er fortsatt et multifunksjonelt redskap som deres kunder kan stole på gjennom generasjoner.
Det er Victorinox sin historie. Men det er ikke hva gjorde selskapet og dets logo til et ikon. Det handler om historiene kundene deres har hatt med Victorinox sine produkter i en viktig hovedrolle: historier om minneverdige ekspedisjoner og eventyr på jorden, i luften og i rommet. Dramatiske historier hvor deres produkter bidro til løsninger og reddet liv. Det finnes til og med historier med betydningsfulle personer hvor lommeknivene har åpnet dører og bidratt til å binde politikere, samfunnsvitere og nasjoner sammen.
 
Aerowatch SA er et uavhengig familie-eid selskap som har produsert berømte høy-kvalitets ur siden 1910. Lokalisert i hjertet av Jura fjell regionen er dette Saignelegier baserte firmaet utstyrt med et moderne verksted som produserer en stort utvalg av lommeur.

I 2004 bestemte selskapet seg, som drives av Denis Bolzli og hans to sønner, for å utvide kolleksjonen med å lage en ny linje med armbåndsur for første gang i deres historie. Denne overgangen har blitt foretatt ved å være tro mot de klassiske linjene i tidligere vintage modeller, samtidig som man har utstyrt de nye armbåndsurene med kjente mekaniske urverk.