Caran d‘Ache er den eneste produsenten av skriveinstrumenter i Sveits som har sin fabrikk i Geneve. Selskapet ligger  i den delen av Sveits som er kjent for sin klokke og smykkeproduksjon og er bygget på de samme prinsipper og symboler. De er i dag anerkjent for sin overlegne kvalitet og eksepsjonelle ekspertise. De har blitt et symbol på innovasjon, tradisjon og uavhengighet i over 100 år med sitt eksklusive „Swiss Made“ merke som må oppfylles ved å møte strenge kvalitetsstandarder. Selskapet representerer høy-teknologi, presisjon, pålitlighet og en lidenskap for det perfekte i tillegg til elegansen og design som forbindes med sveitsiske produkter. Produktutvalget representeres ved 3 linjer: Fine Art, Office Line og Writing Instruments.

Swiza er 100 års gammel Sveitsisk merke. I 1904 etablerte Louis Schwab klokkefabrikken Swiza i Moutier i hjerte av Bernese Jura-fjellene i Sveits. Da klokkespesialisten Louis døde i 1935 tok sønnene over og etablerte merket Swiza. De gjorde stor suksess med alarmklokker, vant priser og flyttet hovedkvarteret til Delémont og åpnet ny fabrikk. Etter mange gode år, har Swiza nå fått nye eiere og mange flere produkter. I 2015 Swiza lanserte den nye serien med lommekniver – gjennomoppfunnet Sveitsisk lommekniv som er både produsert og montert i Sveits – i ekte sveitsisk kvalitet. I 2016 tildelt RedDot Design Award som «best of the best». Alle knivene er med sikkerhetsbladlås, som slippes ut ganske enkelt ved trykk på SWIZA «kryssknappen», kan vaskes i oppvaskmaskin, gummiert, soft-touch håndtak gir mye friksjon. Enkel å åpne, både med venstre og høyre hånd knivblad er produsert fra høykvalitet rustfritt stål.
 
Keykeepa – lansert i 2014 med første prototyper og var inspirert av det sveitsiske lommeknivprinsippet. Produsert i Tyskland, Keykeepa forvandler din daglige nøkkelring til et fasjonabelt tilbehør. Disse nøkkelholderne kan holde opptil 12 nøkler som kan ordnes akkurat som du vil. Eventuelle kaotiske samlinger av nøkler kan settes sammen og omarrangeres med letthet. Det beskytter også bukselommer og vesker fra skarpe nøkler.
 
Victorinox‘ historie begynte allerede i 1884. Karl Elsener åpnet et verksted som lagde kniver for å levere lommekniver til soldatene i den sveitsiske hæren. Han hadde en revolusjonær tanke i hodet. Han ville lage en kompakt og solid kniv med mange forskjellige funksjoner integrert i en kniv. Hva han kom opp med ble en legende: Den originale Swiss Army lommekniven.
Gjennom årene som har gått siden den gang har både kundene og teknologien forandret seg. Den berømte Swiss Army lommekniven har utviklet seg ved å møte disse forandringene, men allikevel ikke forlatt hoved ideen. Dette er fortsatt et multifunksjonelt redskap som deres kunder kan stole på gjennom generasjoner.
Det er Victorinox sin historie. Men det er ikke hva gjorde selskapet og dets logo til et ikon. Det handler om historiene kundene deres har hatt med Victorinox sine produkter i en viktig hovedrolle: historier om minneverdige ekspedisjoner og eventyr på jorden, i luften og i rommet. Dramatiske historier hvor deres produkter bidro til løsninger og reddet liv. Det finnes til og med historier med betydningsfulle personer hvor lommeknivene har åpnet dører og bidratt til å binde politikere, samfunnsvitere og nasjoner sammen.